CHP’Lİ AĞAÇ SORUNLARI “29” MADDEDE SIRALADI
CHP’Lİ AĞAÇ SORUNLARI “29” MADDEDE SIRALADI
CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Gümüşhane’nin sorunlarını, Gümüşhane’nin plakası olan 29 madde ile sıraladı.
CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, Gümüşhane’nin sorunlarını, Gümüşhane’nin plakası olan 29 madde ile sıraladı.
Uzun süredir Gümüşhane’nin birçok bölgesini karış karış gezen ve bu problemleri yerinde tespit ederek kamuoyuna aktaran CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, yüzlerce sorun tespit ettiklerini ancak en temel sorunun “sahipsizlik” olduğunu söyledi.
“VEKİL İSİMLERİ DEĞİŞİYOR AMA SORUNLAR AYNI YERİNDE DURUYOR”
Başkan Ağaç, “Gümüşhaneli hemşerilerimiz; artık siyaseten bir değişiklik aramak ve yapmak zorunda. İyi kötü; daha önce hiçbir iktidarın bu kadar süre ve bu kadar yüksek destekle iktidarı olmadı. Dört dönemdir milletvekilleri 2-0 şeklinde gidiyor, isimler değişiyor ama sorunlar aynı duruyor. Farklı bir bakış açısı ve kent vizyonuna, yeni bir yaklaşıma, yeni kadrolara ve değişime ihtiyaç var.” dedi.
“GÜMÜŞHANE’NİN DEĞİŞİMDE PAYI OLACAK MI?”
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Türkiye nüfusunun yarısından çoğunun yaşadığı 11 Büyükşehir Belediyesini iktidar ve ortaklarının kaybettiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, “Türkiye yapılacak ilk genel seçimde gerçekten köklü ve güzel bir değişime hazırlanıyor. Bütün kamuoyu araştırmaları ve anketler bunu ortaya koyuyor. Önemli olan Gümüşhane’nin de bu değişimde payının, bu çorbada tuzunun olup olmayacağı.” ifadelerini kullandı.
“İKTİDARDA BIKKINLIK VE YORGUNLUK VAR”
İktidarın şimdiye kadar yaptığı güzel işlerin de olduğunu dile getiren Başkan Ağaç, “O nedenle de yapılan işler için “Allah razı olsun” diyor ve teşekkür ediyoruz. Ancak; iktidarda bir bıkkınlık ve yorgunluk görüyoruz ki; bunu “Metal Yorgunluğu” olarak kendileri de kabul etmiş durumdalar. Netice itibariyle; yorulan bir oyuncuyu değiştirmek lazım, tebdili mekânda ferahlık vardır.” dedi.
“BU İLİN MAKÛS TALİHİ KIRILABİLİR”
CHP’li Ağaç sözlerinin devamında, “20 yıldır, üstelik yüksek oranda oylarla desteklenen bu iktidarın; sonuç olarak ülkeyi ve kentimizi getirdiği durum ortada. Ha yok; “biz memnunuz, hiç sıkıntı yok” deniyorsa mesele yok “Durmak Yok Yola Devam”. Yok eğer; “artık yeter, değişiklik lazım, işler iyi gitmiyor“ denilirse; biz varız, hazırız ve bu şehre sahip çıkmak istiyoruz. Bu ilin makûs talihini kırabilir; huzur ortamında herkesin özlediği ve istediği bir şehri; ayrımsız ve tarafsız bir yaklaşımla beraber inşa edebilir ve birikmiş sorunları adaletle ve el birliği içinde süratle çözebiliriz.” ifadelerine yer verdi.
“GÜMÜŞHANE’NİN PLAKASI KADAR SORUN VAR”
Başkan Ağaç son olarak kent gündeminde var olan sorunları, kentin plakası olan 29 ile madde madde şu şekilde sıraladı:
1. Devletin istihdama dönük doğrudan yatırımları çok yetersiz. Yolları ve tünelleri önceki dönemde yapılan iki Barajı saymazsak; iktidarın 20 yıldır ilimizde doğrudan ve dolaylı iş üretecek ve üretimi destekleyecek her hangi bir yatırımı yok.
2. Gümüşhane fert başına milli gelir bakımından Türkiye ortalamasının çok altında. Maden şirketleri ve zincir mağazaları; bu şehirden kazanmalarına rağmen bu şehre tek kuruş vergi katkısı sağlamıyorlar.
3. Nüfusun yaş ortalaması yüksek, neredeyse yarısı emekli, çalışanların ağırlıklı ücretleri asgari ücret veya altında. Nüfusun 20'lik bölümü devlet desteğine muhtaç ve sosyal yardıma bağımlı halde.
4. Turizm yatırımları yetersiz, bu nedenle turizm sektöründen yeterli pay alınamıyor. Bu kafayla turizmin gelişmesi zaten imkânsız.
5. Gümüşhane'de karayolu dışında ulaşım yok. Trabzon-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Hattı Projesi; iktidar blokunun siyasi temsilcileri ve vekillerin ilgisizliği nedeniyle devre dışı kalmış durumda.
6. Sanayici, KOBİ veya küçük işletmeler için teşvik sistemi yeterli değil.
7. Organize Sanayi Bölgesi yeterli değil. Kirletici veya kimyasal üretim ile gıda üretimi aynı alanda faaliyet gösteriyor. Tarımsal sanayinin adı bile yok.
8. Tarımsal üretimde planlama ve pazarlama sıkıntısı had safhada. Kooperatifçilik çok yetersiz. Üreticilerin ürünleri çoğunlukla elde kalıyor.
9. Küçük sanayi ve Esnaf için işyerleri yetersiz. Özellikle oto sanayi çok bakımsız ve yetersiz, oradaki işyerlerinin önemli bir bölümü marketler için depo olarak kullanılıyor.
10. Belediye hizmetleri yetersiz. Temel hizmetler bile doğru düzgün verilemiyor Personel ve kaynaklar etkin ve verimli kullanılmıyor. Belediye gelirine göre Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden.
11. Çöp sorunu çözülmemiş durumda, halen şehrin tepesinde vahşi depolama yapılıyor. Çöpün dumanı havamızı, suyu su kaynaklarımızı kirletiyor.
12. Gecekondu ve tapu sorunu yıllardır söz verilmesine rağmen çözülemedi.
13. Kanalizasyon ve alt yapı yetersiz, Harşit Çayı inanılmaz kirleniyor. Hava kirliliği çok fazla, doğalgaz bir türlü yeteri kadar yaygınlaştırılamıyor.
14. Çarpık yapılaşma tam gaz devam ediyor. Yıllardır bir türlü tamamlayamayan yatırımlar var. Mahalle arası yollar çok kötü.
15. Asbestli su boruları, hava kirliliği ve çok fazla sayıda BAZ İstasyonu; halkın sağlığını çok olumsuz etkiliyor.
16. Su kaynakları iyi kullanılamıyor, HES'lerle doğası ve dereleri mahvediliyor. İçme suyu ve sulama suyu sıkıntısı çok fazla.
17. Yeni Hastane binasının yeri/zemini sorunlu. Açılacak mı, açılırsa güvenle kullanılabilecek mi belli değil.
18. Madencilik; emek sömürüsü ve yoğun olumsuz çevresel etki pahasına adeta denetimsiz yapılıyor.
19. Özellikle amatör branşlar ve Gümüşhanespor Futbol Kulübü sahipsiz. Altyapıya önem verilmiyor, taşıma suyla, borçla iş döndürülmeye çalışılıyor. Kulüp yıllardır birilerinin siyasi arka bahçesi gibi kullanılıyor.
20. Gümüşhane’de eğitim; nicelik ve nitelik açısından yetersiz, kalitesiz, başarısız.
21. Şehrin toplam yaşam kalitesi yetersiz, bu şehir özellikle gençlere umut olamıyor. Bu nedenle de nüfus sürekli azalıyor.
22. İşsizlik oranı yüksek. Özellikle nitelikli iş gücü bir türlü geliştirilemiyor.
23. Zincir Mağaza ve Marketler yerel esnafı eziyor. Haksız rekabet yaratıyor, kural yok, düzen yok.
24. Kültür, sanat, park-bahçe, yeşil alan, otopark ve sosyal donatı tesis sayısı yetersiz.
25. Yurt sorunu büyük. Özellikle dar gelirli öğrenciler barınma sorunu yaşıyor.
26. Haberleşme ve İnternet alt yapısı yetersiz. Telefon bile çekmeyen çok sayıda köy var. Uzaktan eğitim bu açıdan tam bir fiyasko oldu.
27. İmar ve yapılaşmada plansızlık, kişiye özgü uygulamalar ve keyfiyet hâkim. Kentsel değil rantsal dönüşümü esas alan Betonperest bir yapılaşma görüyoruz.
28. Partizanlık, adam kayırma, ayrımcılık, torpil ve Nepotizm çok yaygın.
29. Milletvekilleri ilgisiz ve yetersiz. Sendikalar, STK'lar fazla politize durumda ve etkisiz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.